A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська cпеціалізована школа
І-ІII ступенів №6
Хустської міської ради Закарпатської області

Голодомор

Дата: 25.11.2019 11:00
Кількість переглядів: 106

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.

Напередодні Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті», вшануванню пам'яті жерт Голодомору 1932-1933 років в Україні, протягом тижня (18 - 22 листопада) в СШ І-ІІІ ст. #6 пройшло ряд заходів.

Класними керівниками проведені години спілкування, круглі столи «Моторошні дні в історії українського народу». Для учнів 4а, 4б, 4в класів організовано перегляд мультиплікаційного фільму "Голодний дух", після якого, дітки ділитися емоціями та відчуттями. Учні 9а класу мали змогу переглянути нарізку художнього фільму "Голод 33" відзнятого на основі повісті В.Барки "Жовтий князь", обговорення пройшло дуже важко, учні не могли виразити своїх відчуттів, після жахливих кадрів фільму. Лідери учнівського самоврядування підготували тематичний стенд на тему: Запали свічку пам'яті..., на якому висвітлили події тих важких років у фотографіях.

Завершився день скорботи тематичною лінійкою для 5 - 11 класів, де вшанували загиблих хвилиною мовчання. Та загальношкільною акцією "Запали свічку памяті", в ході якої всі учні школи та вчителі з запалених свічок створили хрест пам'яті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора