A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська cпеціалізована школа
І-ІII ступенів №6
Хустської міської ради Закарпатської області

Організація харчування в школі

Здорове харчування школярів впевнено можна віднести до одного із основних факторів розвитку дитини.

Життя малюка зазнає змін вже з першого дня відвідування школи. Тому дуже важливо відразу ж організувати правильне харчування дитини, що стане у нагоді при адаптації до нового для неї навчального процесу, а також закладе фундамент для формування міцного здоров`я.

З метою створення умов, сприяючих зміцненню здоров`я, формуванню навиків правильного харчування, пошуку нових форм обслуговування дітей, збільшення обхвату учнів гарячим харчуванням у школі, були розроблені основні завдання, які висвітлюють наступні питання:

  • забезпечення безкоштовним і пільговим харчуванням учнів школи;
  • створення сприятливих умов для організації раціонального харчування;
  • зміцнення і модернізацію матеріальної бази приміщень харчоблоку школи;
  • підвищення культури харчування;
  • забезпечення санітарно-гігієнічної безпеки харчування;
  • проведення систематичної роз`яснювальної роботи серед батьків і учнів про необхідність гарячого харчування.

    Здорове харчування школярів впевнено можна віднести до одного із основних факторів розвитку дитини.

    Життя малюка зазнає змін вже з першого дня відвідування школи. Тому дуже важливо відразу ж організувати правильне харчування дитини, що стане у нагоді при адаптації до нового для неї навчального процесу, а також закладе фундамент для формування міцного здоров`я.

    З метою створення умов, сприяючих зміцненню здоров`я, формуванню навиків правильного харчування, пошуку нових форм обслуговування дітей, збільшення обхвату учнів гарячим харчуванням у школі, були розроблені основні завдання, які висвітлюють наступні питання:

  • забезпечення безкоштовним і пільговим харчуванням учнів школи;
  • створення сприятливих умов для організації раціонального харчування;
  • зміцнення і модернізацію матеріальної бази приміщень харчоблоку школи;
  • підвищення культури харчування;
  • забезпечення санітарно-гігієнічної безпеки харчування;
  • проведення систематичної роз`яснювальної роботи серед батьків і учнів про необхідність гарячого харчування.

 

План заходів щодо  покращення стану організації харчування учнів на 2021-2022 н.р.

Назва заходу

Термін виконання

Відповідальні

1.

Створити комісію для здійснення контролю за якістю та станом харчування учнів у школі.

До 06.09.2021

Директор школи

2.

На  І батьківських зборах обговорити питання «Здорове харчування дітей – спільна проблема батьків і школи.  Харчування учнів пільгових категорій»

До  10.09.2021

Класні керівники

1-11кл.

3.

Оформити інформаційний куточок «Куток споживоча».

До 13.09.2021

Заступник директора з ВР

4.

Учителям 1- 4 класів, класним керівникам, вихователям ГПД вести чіткий облік харчування  учнів, дотримуватись гігієнічних вимог до учнів під час II сніданку.

Постійно

Вчителі 1- 4 класів,

класні керівники,

вихователі ГПД

5.

Розпочинати та припиняти харчування учнів пільгових категорій відповідно до наказів по школі

Постійно

Класні керівники

1-11 класів

6.

Організувати санітарно – освітню роботу, спрямовану на отримання знань про правильне харчування і здоровий спосіб життя, профілактику гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

1 раз на місяць

Класні керівники

1-11кл.

7.

Для здійснення контролю за станом харчування в школі, встановити контроль за дотриманням меню, якістю поступаючої сировини, готових страв.

1 раз на тиждень

Заст. директора з ВР,

медсестра школи

 

8.

Поновити спеціалізовану сторінку на шкільному сайті «Шкільне харчування»

До 15.09.2021

Заступник директора з ВР

9.

Провести анкетування серед учнів:

- Шкільне харчування:

якість і різноманітність обідів;
– За що скажемо кухарям спасибі?

Жовтень

квітень

Класні керівники

1-4 класів

10.

Організувати доставку негазованої  питної води для учнів 1- 4 класів.

Постійно

 

Класні керівники

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора