Організація харчування в школі
Здорове харчування школярів впевнено можна віднести до одного із основних факторів розвитку дитини.
Життя малюка зазнає змін вже з першого дня відвідування школи. Тому дуже важливо відразу ж організувати правильне харчування дитини, що стане у нагоді при адаптації до нового для неї навчального процесу, а також закладе фундамент для формування міцного здоров`я.
З метою створення умов, сприяючих зміцненню здоров`я, формуванню навиків правильного харчування, пошуку нових форм обслуговування дітей, збільшення обхвату учнів гарячим харчуванням у школі, були розроблені основні завдання, які висвітлюють наступні питання:
- забезпечення безкоштовним і пільговим харчуванням учнів школи;
- створення сприятливих умов для організації раціонального харчування;
- зміцнення і модернізацію матеріальної бази приміщень харчоблоку школи;
- підвищення культури харчування;
- забезпечення санітарно-гігієнічної безпеки харчування;
- проведення систематичної роз`яснювальної роботи серед батьків і учнів про необхідність гарячого харчування.
Здорове харчування школярів впевнено можна віднести до одного із основних факторів розвитку дитини.
Життя малюка зазнає змін вже з першого дня відвідування школи. Тому дуже важливо відразу ж організувати правильне харчування дитини, що стане у нагоді при адаптації до нового для неї навчального процесу, а також закладе фундамент для формування міцного здоров`я.
З метою створення умов, сприяючих зміцненню здоров`я, формуванню навиків правильного харчування, пошуку нових форм обслуговування дітей, збільшення обхвату учнів гарячим харчуванням у школі, були розроблені основні завдання, які висвітлюють наступні питання:
- забезпечення безкоштовним і пільговим харчуванням учнів школи;
- створення сприятливих умов для організації раціонального харчування;
- зміцнення і модернізацію матеріальної бази приміщень харчоблоку школи;
- підвищення культури харчування;
- забезпечення санітарно-гігієнічної безпеки харчування;
- проведення систематичної роз`яснювальної роботи серед батьків і учнів про необхідність гарячого харчування.
План заходів щодо покращення стану організації харчування учнів на 2021-2022 н.р.
№ |
Назва заходу |
Термін виконання |
Відповідальні |
1. |
Створити комісію для здійснення контролю за якістю та станом харчування учнів у школі. |
До 06.09.2021 |
Директор школи |
2. |
На І батьківських зборах обговорити питання «Здорове харчування дітей – спільна проблема батьків і школи. Харчування учнів пільгових категорій» |
До 10.09.2021 |
Класні керівники 1-11кл. |
3. |
Оформити інформаційний куточок «Куток споживоча». |
До 13.09.2021 |
Заступник директора з ВР |
4. |
Учителям 1- 4 класів, класним керівникам, вихователям ГПД вести чіткий облік харчування учнів, дотримуватись гігієнічних вимог до учнів під час II сніданку. |
Постійно |
Вчителі 1- 4 класів, класні керівники, вихователі ГПД |
5. |
Розпочинати та припиняти харчування учнів пільгових категорій відповідно до наказів по школі |
Постійно |
Класні керівники 1-11 класів |
6. |
Організувати санітарно – освітню роботу, спрямовану на отримання знань про правильне харчування і здоровий спосіб життя, профілактику гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. |
1 раз на місяць |
Класні керівники 1-11кл. |
7. |
Для здійснення контролю за станом харчування в школі, встановити контроль за дотриманням меню, якістю поступаючої сировини, готових страв. |
1 раз на тиждень |
Заст. директора з ВР, медсестра школи
|
8. |
Поновити спеціалізовану сторінку на шкільному сайті «Шкільне харчування» |
До 15.09.2021 |
Заступник директора з ВР |
9. |
Провести анкетування серед учнів: - Шкільне харчування: якість і різноманітність обідів; |
Жовтень квітень |
Класні керівники 1-4 класів |
10. |
Організувати доставку негазованої питної води для учнів 1- 4 класів. |
Постійно
|
Класні керівники
|