A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська cпеціалізована школа
І-ІII ступенів №6
Хустської міської ради Закарпатської області

Тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін на тему «Мотивація як чинник успішного формування навчально-пізнавальної діяльності учнів»

Дата: 14.11.2022 15:38
Кількість переглядів: 55

    

З метою спрямованості учнів до різної навчальної діяльності, постановки нових цілей, урізноманітнення прийомів розвитку пізнавальних мотивів із 07  по 11 листопада 2022 року в Хустській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів #6 проходив предметний тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін на тему «Мотивація як чинник успішного формування навчально-пізнавальної діяльності учнів», яка є однією з головних проблем сучасної школи.

Учитель Максим М.М. провела пізнавальний урок зарубіжної літератури у 7-А класі. Проблеми взаємин між батьками та дітьми учні досліджували на сторінках твору «Останній дюйм» Джеймса Олдріджа.

 

У рамках тижня було проведено позакласний захід (інтерактивну мовну гру)  у 5-Б класі "Цікавинки з мовної торбинки" (учитель Полякова Л.М.). Учні змагалися за звання найкращого знавця української мови в різних розділах мовознавчої науки. Їм довелося проявити не тільки вміння логічно мислити, а й віршувати та писати вільне есе. П'ятикласники створили палітру осінніх почуттів, де озвучили, що для них означає українська мова. Скарбничка шкільних вражень поповнилася яскравими емоціями та новими знаннями.

              

Заяць Н.О. поділилася методичними лайфхаками щодо використання на уроках української мови та літератури зорових схем-опор, путівників, маршрутних листів, інтерактивних конспектів. Саме ці додаткові джерела на уроках сприяють розвитку творчого потенціалу, адже створені на засадах дитиноцентричного підходу до навчання, який є складовою частиною формули НУШ.

Обручар А.Д. провела показовий урок на тему «Повторення вивченого зі словотвору та орфографії» у 6-А класі. На уроці було створено позитивну атмосферу змагання та ентузіазму. За допомогою квестів учні повторили основні поняття словотвору та орфографії. Школярі вміло створювали кластер, виконували словотвірний аналіз слів, пов'язаних із народознавчою тематикою, складали інфо-картки з орфографії. Виконуючи завдання, шестикласники ефективно підготувалися до контрольної роботи.

 

У День писемності та мови учні та вчителі долучилися до написання радіодиктанту національної єдності «Твій дім». Поетичну майстерність охочі показали у шкільному флешмобі «Слово відмикає серце». Протягом тижня у школі панувала атмосфера зацікавленості, новизни, креативності та любові. Адже Джон Рескін свого часу влучно зауважив:

«Коли поєднуються любов і майстерність,  можна сподіватися на шедеври».💛💙


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора