A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська cпеціалізована школа
І-ІII ступенів №6
Хустської міської ради Закарпатської області

06 лютого - ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ.

Дата: 07.02.2024 16:59
Кількість переглядів: 21

                                        

Сьогодні особлива увага приділяється безпеці дітей, профілактиці негативних явищ у дитячому, учнівському середовищі, зокрема в інтернеті.

                   

Доступ до глобальної мережі став невід’ємною складовою сучасного освітнього середовища. Практично кожна дитина, яка навчається в школі, вищому навчальному закладі нашої держави користується послугами мережі інтернет.

Кількість користувачів постійно зростає, багато дітей та підлітків не володіють інформацією про онлайн- ризики, такі як: кібербулінг, інтернет-шахрайство, суїцидальні та екстремістські групи, трудова та сексуальна експлуатація тощо з якими можуть стикатися в мережі.

06 лютого Україна та ще 180 країн світу відзначали ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ.

Тому, сьогодні 07 лютого за ініціативи працівників ювенальної превенції Хустського РУП в Закарпатській області, з метою організації забезпечення безпечного контенту, профілактики негативних явищ у учнівському середовищі, працівники ювенальної превенції та дотримання прав людини поліції, а саме майор поліції Роман Прокопів та капітан поліції Мар’яна Ворон, привернули увагу учнів до цієї проблеми, провели тематичний превентивний захід. Круглий стіл з учнями 8 класів на тему: «Мережа, як стиль життя», надали дітям поради та пояснили правила поведінки під час користування інтернетом, розповіли про заборонені сайти, та про свою систему роботи в цьому напрямку. До бесіди приєдналася вчителька інформатики нашої школи Лариса Олашин, яка показала та ознайомила учнів, 

з ресурсами Інтернету, які можна використовувати для підвищення рівня безпечності при використанні Інтернету: #Центр кращого Інтернету, Україна Ла Страда, Дія.Освіта.

На завершення заходу ювенали запропонували присутнім переглянути відеоролик, темою якого є онлайн грумінг, вид кібербулінгу, який є актуальним та дуже часто поширеним серед учнівської молоді.

Підсумком зустрічі стало дуже активне обговорення, діалог, учні задавали багато цікавих запитань, на які ювенали надали чіткі відповіді та вказівки, як правильно, а як ні.

Ми, вдячні представникам ювенальної превенції Хустського РУП за проведений захід та їх активну позицію у превентивному вихованні учнівської молоді!

#ДеньБезпечногоІнтернету, #SaferInternetDay


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора